O… interesovanjima


Koje su to teme koje nas privlače? Šta mislite kakav bi bio rezultat ankete „Koji tekstovi u novinama/na Internetu privuku vašu pažnju?“

Rezultat bi bio se vrlo srpski ;), bila bi to četiri slova S – na prvom mestu „Samo Seks Srbina Spasava“, (jer će svi odmah virnuti u tekst sa „škakljivom“ temom) a na drugom mestu možda „Samo Sport Srbina Spasava“ (jer neki čitaju ponajviše ili isključivo to) ili pak „Samo Spletke Srbina Spasavaju“ (ako pod tim podrazumemo politiku i sva ostala ogovaranja, virenja u živote „poznatih“), a možemo da dodamo i „Samo Slatkiši Srbe Spasavaju“, za one koji gledaju recepte, i to recepte i za slano i za slatko, jer  „I kad jedem slano, najedem se slatko!“ 🙂 (iz predstave Crvenkapa, Branka Kockice)

Zašto seks toliko privlači pažnju? Zašto muškarce toliko uzbuđuje kad vide „crno na belo“ 🙂 sise, dupe itd. (ne moram sve eksplicitno, zar ne? :), jasno je), a žene uzbuđuje „… pogledao je duboko u oči i glasom raspuklim od uzbuđenja prošaputao…“ (za muškarce – dodajte već nešto što mislite će joj se dopasti; za žene – dodajte nešto što bi se vama dopalo da čujete… :))

I muškarce i žene uzbuđuje isto samo na drugi način prezentovano – jer smo dve strane iste medalje 😉 – jer je to naša priroda. I hvala bogu da je tako, jer lepšu razonodu čovek sam još nije smislio 🙂 Ali ima nešto specifično u našoj kulturnoj tradiciji što kvari zdrav odnos prema seksu. Sigurno je ogroman značaj u načinu vaspitavanja dece. U zabranjenim i „ružnim“ rečima, u odnosu prema polnim organima kao o jednoj tabu-temi, bezmalo kao o nečem nečistom, nečem što treba izbegavati – samozadovoljavanje dete mora da krije kao nešto sramotno, kao da krši ne znam kakav kodeks. Ne kažem ja da sad treba to javno da se radi, svakako ne, to je stvar intime, ali ne treba da postoji osećanje krivice, straha… Toliko smo neobavešteni ili površno obavešteni o funkcijama svog organizma, da pogrešno upotrebljavamo i/ili čak zloupotrebljavamo svoje telo.

Da se vratim na pogrešno vaspitanje. Jedna od posledica je da nas čitanje tekstova sa opisima ljubavnog čina uzbuđuje jer – radimo nešto što (kao deca) nismo smeli, pa je osećaj strepnje, straha da ne budemo uhvaćeni ostao kao drhtaj uzbuđenja i kasnije. Jedino što sad treba sve eksplicitnije u sve većem obimu iznositi detalje ne bi li se uzbudjenje javilo. Kad se to uzbudjenje pomeša sa uzbudjenjem pri ili zbog vodjenja ljubavi, onda se dolazi do zasićenja i u ljubavi, a to je velika greška. Vidite, dato nam je da možemo da vodimo ljubav uvek – a mi se toga odričemo zbog lošeg vaspitanja i lošeg modela koji nam je prenet i zbog toga što loše održavamo svoje telo, pa mu gasimo funkcije jednu za drugom.

Zašto je seks najbolji u mlađim danima? Zato što je tada prirodni imperativ produženja vrsta najjači, zato što je tada telo najzdravije i najjače, zato što je u tom dobu to „normalno“. Ali, produženje vrste se ogleda i u kvalitetu i dužini života – dakle i seks posle n-tog rođendana (upišite sami koja je po vama granica)  jeste bitan za vrstu i treba da bude „normalan“. A vaspitavanjem dece se postiže da se zdravlje i snaga očuvaju dugi niz godina, kao i da se seksu pristupa kao životnoj potrebi, kao vazduhu i vodi, kao hrani, pa se dakle takvim vaspitanjem deci obezbedjuje lep život, sa puno seksa i u starosti 🙂 I svakako, hrana, ako je nezdrava – uništava funkcije organizma, smanjuje libido, smanjuje sposobnost „izvodjenja ljubavnog čina“ 🙂

Nastavak sledi 🙂

Pozdrav iz virtuelne oaze

Advertisements
Овај унос је објављен под Ljubav, O svemu i svačemu, Odnos prema životu, Seks, Zdravlje. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s