U cirkusu


Pošto je šabački vašar bio u vreme mog boravka u Sloveniji, onda mi je baš dobro došlo gostovanje cirkusa Medrano da „nadoknadim“ propušteno.
I, tako odem ja i kupim kartu i sa mnogo male publike, njihovim mamama, tatama, bakama i dekama zauzmem mesto na drvenim klupama – tzv. tribinama:

Na crvenim daskama se sedi, one neobojene su za noge, a između se vidi trava sa livade na kojoj je cirkuska šatra postavljena

Na crvenim daskama se sedi, one neobojene su za noge, a između se vidi trava sa livade na kojoj je cirkuska šatra postavljena


Dopalo mi se što je ipak dosta dece bilo na predstavi – nekako mi se čini da je prava predstava, pozorišna ili cirkuska, svejedno, nešto što se ne može doživeti uz ekran televizora ili laptopa. Gledalište se polako punili, ali se nije napunilo. Čekajući početak, nestrpljivo smo, mi deca :), gledali osvetljenu pozornicu:
Pred početak...

Pred početak…


Sad vidim da su stavili zvezdice evropske unije. Možda zato da naglase da su „internacionalni cirkus“, ali za nas koji nismo proevropski orijentisani u onom smislu u kome bi naši državni organi voleli, te zvezdice su govorile da je sve to sa evropskom unijom jedan veliki cirkus.
Svaki cirkus, bio evropski ili ne :), ima klovnove. Ovi su imali uobičajene tačke, ali su par puta bili uspešno duhoviti. Posebno mislim na jednu tačku pantomime gde je jedan klovn imitirao drugog. Ovi klovnovi su bili posebni po tome što je jedan bila žena 🙂
Klovnovi u tački "šišanje mušterije" - u kojoj im je "asistirao" dečak iz publike

Klovnovi u tački „šišanje mušterije“ – u kojoj im je „asistirao“ dečak iz publike


U cirkusu je bilo puno klasičnih tačaka, ali osvetljenje nije uvek bilo dovoljno jako da bi Soni mogao da zabeleži sve. Bio je artista na trapezu, bile su dreserske tačke sa pudlicama (dve različite) i jedna sa zmijama. Bila je tu i „mis Elena“ – žena od gume:
Za trenutak je bila mirna, pa je Soni uspeo da je slika

Za trenutak je bila mirna, pa je Soni uspeo da je slika


Posle je te akrobacije izvodila i ljuljajući se na velikom obruču visoko iznad poda arene. A u jednoj tački je pomagala artisti sa trapeza kad je ovaj bio fakir:
Fakir se izležava ;) na dasci sa ekserima

Fakir se izležava 😉 na dasci sa ekserima


Takođe je bila zanimljiva i tačka sa obručima koje je vrlo vešto oko struka, kolena, ruku… vrtela dreserka pasa. Bio je i akrobata u odelu na naduvavanje pa je u jednom momentu izgledao kao ogromni balon koji šeta na rukama 🙂

Sve u svemu, vreme je brzo proletelo (oko sat i petnaest minuta traje predstava), mala družina je uspešno izvela sve svoje tačke i mislim da je, osim mene ;), u publici bilo još puno zadovoljnih gledalaca.

PS. Za one koji skupljaju karte sa predstava, evo i ove, cirkuske 🙂

Karta za odrasle :)

Karta za odrasle 🙂

Advertisements
Овај унос је објављен под fotografije, Svakodnevica. Забележите сталну везу.

2 реаговања на U cirkusu

  1. Milovanović Siniša каже:

    одлично ти ово иде,свиђа ми се како приповедаш уз фотографије

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.