GMO – opasnosti


Ne, neću ponavljati rečeno, mada je dovoljno strašno pa bi možda i trebalo iznova i iznova govoriti da se preko GMO useva stiče vlast nad hranom i životima milijardi ljudi, da se bespovratno zagadjuju i Čovek i Zemlja. Ćutati svakako ne vredi, ali je nažalost i od govora malo vajde, jer je sistem u kome živimo zasnovan neprirodnim i amoralnim zakonima, ukratko – na parama (tom fiktivnom pokazatelju vrednosti). Stoga je sve to što se dopušta – mitinzi, protesti, tekstovi na internetu… samo sigurnosni ventil koji je sistem ostavio da se obezbedi, a da istovremeno svetu daje iluziju angažovanja, rada za dobrobit drugih…

Eto, iako mi nije bila namera, imam i uvod o GMO…

A GMO opasnosti iz naslova su, kao što ćete videti iz sledećih par redova, zaista opasnosti. Njih medjutim možemo eliminisati iz svojih života, svakako uz odredjeni trud i doslednost.

Jedna GMO opasnost u životu je Gubitak MOtivacije. Ako funkcionišete samo kao delić sistema, i pokreće vas iz kuće samo ono što društvo traži/očekuje od vas, onda ćete lako dospeti u situaciju bezvoljnosti i letargije ako uvidite ispraznost takvog načina života ili ako takvog podsticaja sa strane nema. Rešenje? Osvestiti svoje ponašanje i krenuti (lično) u popravku sebe lično.  PS. Nemojte to shvatati lično 🙂

Druga GMO opasnost u životu je Gubitak MOzga. Inteligencija nam je data rodjenjem. Ali da bismo je očuvali i razvijali moramo imati dobre učitelje. Oni su, nažalost, retki. Stoga moramo sami čuvati i u dobrom smeru razvijati sopstvene dobre osobine. Kako izbeći ovu GMO opasnost? Disciplinovanjem sebe i pažljivim izborom informacija – npr. izbegavanjem bar 90% medijske buke i halabuke. Ljudi koji je prave su pokrenuti parama i/ili sujetom. Kad shvate, onda često bude prekasno – nemojte im biti kolateralna šteta!

Još jedna velika GMO opasnost u našim životima je Gubitak Mišićnih Oblina, koji nastaje od nekretanja, od loše hrane, od loših napitaka (uključujući i mnogima omiljeno „bezazleno“ pivo). I tu GMO opasnost možemo prevladati. Umesto 10 sms-ova ili „tvitova“ uradite 10 (a može i više) čučnjeva i/ili sklekova. Zašto organizam stalno „traži“ tu nezdravu hranu? Mehanizam je jednostavan i zadivljujući. Naše telo je fantastična laboratorija koja sa svakim zalogajem ili gutljajem zna koliko unosi u sebe stvarno potrebnih sastojaka. I pošto u toj hrani koja je suštinski prazna i u tim napicima koji su zapravo bućkuriš, nema dovoljno onoga što organizmu treba, on mora da traži još, pa ako mu samo dajemo lošu hranu i napitke, nećemo moći da se zaustavimo… i uz gubitak mišićne mase, gubimo i volju (pa time i motivaciju i „male sive ćelije“ (tj. mozak) kako bi to govorio čuveni 🙂 detektiv Poaro).

G-radi-MO sebe – to je jedini recept protiv svih oblika GMO!

Advertisements
Овај унос је објављен под Društvo, Manipulisanje javnosti, Mediji, Obrazovanje, Odnos prema životu, Svakodnevica, Upoznaj samog sebe, Zdravlje. Забележите сталну везу.

7 реаговања на GMO – opasnosti

  1. Opa.. Dobro.. Mudroo… 🙂 Sve se slažem osim 10 sklekova 😉 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s