Šta se sve može videti na Robinsonovom ostrvu (a šta ne)


Možete videti svakojake zanimljive oblake (viš’ Srbije po nebu vedrome 🙂 )

 

Od oblaka u gornjem levom uglu Robinsonu se učinilo da vidi svoga oca…

Mislim da Soni ima desetine slika oblaka nad našim „ostrvom“, i čini mi se kao lepa ideja da napravim izložbu „Oblaci“. To je doduše povezano sa čuvenom izrekom o tome kad treba reći „hop“ 🙂 ali verujem da ću izložbu napraviti, a da li će izložbeni salon biti moja kuća ili neka „javna“ ;), to ćemo da vidimo.

Evo i dela Robinsonove kućice-slobodice 🙂

O unutrašnjem uredjenju detaljnije neki drugi put, a sad opet ostrvske teme. Na Robinsonovom ostrvu može se videti mnogo raznog cveća na livadi (v. prethodni tekst), mnogo raznih, raznobojnih bubičuljaka, ali je posebno lepo što se uveče vide – svici. Te malene leteće žmigavce je Robinson ranije video samo par puta, a sada uživa u njihovim svetlećim arabeskama – tako su sinoć dva svica cik-cak letela jedan ka drugom, a kad su se sastali – ugasili su svetlo – Robinson je pomislio kako su stidljivi, jer ne žele da ih neko vidi kad se ljube 🙂

Na ostrvu Robinson ima i fazane – gnezde se negde na livadi, tako da Robinson sigurno neće pokositi celu livadu, ostaviće na dva mesta po 3-4 ara „divljine“. A tu je i (bar) jedan zec – lep, poveliki, braonkast, ne mnogo plašljiv, ili možda radoznao, tako da ne pobegne odmah kad me vidi. Doduše, ako je on pojeo tek zametle plodove kivija i našao sebi mesto za spavanje na žbunu lavande… e, onda ćemo da okrenemo drugi list dogodine u ovo vreme (i da postavimo ogradicu oko kivija i lavande).

A jedan poveliki jež (ja doduše i ne znam koliki jež treba da bude) se juče šetao putem kad i Robinson, ali nije hteo baš da se druži – odšepeljao je u travu kad mu se Robinson malo više približio.

Pa onda još – možete videti Robinsonov paradajiz (33 komada! od čega tri čerija) i kupus (25 kom) i malo luka, i buduće paprike… A tu je i ovas na svom ostrvcetu, a na druga dva su i kukuruzi (50 kom) i (previše gusto posejano žito, koje baš neće imati mnogo roda).

Ima i mnogo zanimljivih starih stvari koje su ostale od domoroca deda-Lese i njegove žene, baba-Dese, ali i o tome će biti još reči, a ima i raznih slika koje je Soni napravio.

A šta nema na Robinsonovom ostrvu? Nema prodavnica, ni malih ni velikih. Deca se ovde igraju napolju, a ne po šoping-molovima. Doduše, televizore svi domoroci imaju (jedino Robinson nema), tako da deca ipak dosta vremena provode „pred kockastim ekranom“. Nema plaže iako ima rečica

– a mogla bi se zajaziti i napraviti lepo mesto za letnje rashlađivanje…

… tolicko za danas, dvadesetog dana Robinsonijade 🙂

Advertisements
Овај унос је објављен под fotografije, Odnos prema životu, Reportaže, Svakodnevica. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.