Prvih sto dana nove vlade


Neću da se izvinjavam onima koji su se ponadali da će ovde biti reči o raznoraznim demokratski (sic!) izabranim vladama neke velesile ili neke male sile 😉 sa dvojcem bez kormilara tipa A-B-A-V.

Ovo je Robinsonov sajt i reč je o prvih sto dana vladavine na pustom ostrvu. Naime, Robinson je počeo svoj boravak i život na pustom ostrvu 11. aprila ove godine, zahvaljujući ljubaznosti domorodaca, pre nego što je i prisvojio ovo ostrvce u arhipelagu pocerskih brda :). Tako dakle , pošto je sto dana prošlo, svaki pravi Robinson, a ovaj naš je pravi pravcati, mora da razmotri efekte svoje vladavine i da vidi šta je od predizbornih obećanja ispunio.

Najpre da kažem da je Robinson uzeo za sebe uloge P&P, tj. i predsednika i premijera. Predsednik i premijer su u dobrim odnosima od ranije, znaju se još od osnovne škole (sećanja ne sežu baš mnogo dalje od toga 🙂 ), zalažu se za jednakost i ravnopravnost, pa su u tom smislu i položili zakletvu o oživljavanju pustog ostrva u skladu sa principima održivog razvoja i samodovoljnog imanja, bez primene stranog kapitala i/ili veštačkih hemijskih sredstava.

Zastavu Robinson nije istakao svoju, jer plovi pod srpskom zastavom, poštujući teritorijalne vode u kojima se nalazi 🙂

Ministarstvo finansija, privrede i poljoprivrede drži Robinson. Svaki dinar (ili evr ;)) se pazi i domaćinski raspoređuje, tako da je budžet stabilan, nema inflacije i nema nezaposlenih. Koriste se svi resursi pustog ostrva, od samoniklog bilja do organski gajenog. Za sada su proizvedene količine zadovoljavajuće i dovoljne za stanovnike pustog ostrva.

Ministarstvo zdravlja i socijalne politike uspešno vodi Robinson, što se ogleda i u tome da je bio samo jedan manji slučaj zubobolje i jedna prehlada medju stanovništvom za ovih sto dana.

Ministarsto prosvete i kulture je u sigurnim rukama iskusnog Robinsona. Koriste se klasične i savremene metode obrazovanja (internet), nema nepismenih 😉 i primenjuje se princip LLL (life long learning, a može i long life learning 🙂 ). Što se tiče kulturnih događaja održavaju se koncerti kako klasične, tako i moderne, ali i muzike za decu, jer je Robinson jedno veliko dete 🙂 Ministar prosvete Robinson je posetio i lokalnu školu 28. juna i malim domorocima uručio prigodne poklone za završetak školske godine (po jednu knjigu, olovku i malo bombona).

Ministarstvo za omladinu i turizam je Robinson prepustio svom potomku, i to je jedino ministarstvo sa sedištem van pustog ostrva. Svi stanovnici pustog ostrva su zadovoljni putovanjima koja je za njih organizovao mladi ministar za omladinu i turizam (posete fruškogorskim manastirima, putovanje u Kraljevo i Novi Pazar, put u Moskvu… 🙂

Imamo i ministarstvo za sport – ministar Robinson propagira zdrav život, šetnje, biciklizam i veruje da će ličnim primerom najbolje uticati na stanovnike pustog ostrva.

Nastavak ekspozea u sledećem obraćanju javnosti, do kraja ove nedelje.

 

 

 

Advertisements
Овај унос је објављен под Odnos prema životu, Svakodnevica. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Prvih sto dana nove vlade

  1. Retka Zverka каже:

    Iskoristila sam (jedinstvenu?) priliku, u duhu sa tvojim tekstom, tj. izveštajem o radu vlade, i da glasam ovom prilikom, pošto si i to omogućio na blogu. 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.