Vanredna sednica vlade


Na inicijativu ministra za medicinu i socijalna pitanja juče je održana zatvorena maratonska sednica vlade Robinsonovog ostrva sa sledećim dnevnim redom:

  1. Neophodnost izmene naziva „Robinsonovo ostrvo“
  2. Razno

Zvanično saopštenje koje smo dobili glasi:

“ Na imanju zvanom Robinsonovo ostrvo živi osoba sa pseudonimom Robinson, u daljem tekstu osoba R. Imanje se nalazi u „arhipelagu pocerskih brda“, na površini od oko 111 ari. Na severu je ograničeno brdom Mamutovac, a na jugu potokom koji se potom uliva u reku Dobravu.  Imanje je kupljeno od višegodišnje ušteđevine osobe R, i stoga se boravak na imanju ne sme i ne može smatrati rezultatom brodoloma, životnog ili bilo kakvog drugog. Na osnovu uvida u lični dnevnik osobe R ustanovljeno je da je imanje nabavljeno zbog afiniteta za životom u što prirodnijim uslovima, a sa ciljem unapređenja stanja, kako osobe R, tako i samog imanja. Na imanju je otpočeo proces „prirodne zemljoradnje“, bez korišćenja pesticida, veštačkih đubriva i mehanizacije. Stoga osoba R ni u kom slučaju ne očekuje neko „izbavljenje“ sa svog „ostrva“, niti je njen život na imanju u izolaciji i/ili otuđenosti. Na osnovu svega rečenog , zbog latinske izreke „Nomen est omen“, a da se ne bi zbog pogrešnog imena javile svesno ili podsvesno i neke neželjene posledice odlučeno je da se do daljnjeg imanje nazove „Obnova„, a osobi R se, umesto dosadašnjeg, odobrava korišćenje pseudonima „Sopstveni portparol“.

Naziv imanja će biti izabran i potvrđen na referendumu koji je zakazan za 24. mart, rođendan njegovog vlasnika. Do tog datuma se primaju i novi predlozi za naziv imanja.

U skladu sa tradicijom na ovim prostorima premijer i svi ministri „Robinsonovog ostrva“ ostaju u vladi „Obnove“ na istim dužnostima, a u znak zahvalnosti za dosadašnje kvalitetno obavljanje resornih poslova na imanju im je danas priređen i banket.

Pod tačkom razno razmatrano je pitanje zaštite leja sa cvećem i leja sa povrćem od neobuzdane mladosti tri poodrasla psa, kao i zaštite vodovodnih instalacija od najavljenog višednevnog mraza.“

Овај унос је објављен под Dnevna politika, Odnos prema životu, Svakodnevica. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.